Friday, January 16, 2009

orANGELove

С доста голяма доза скептицизъм подходих към Оранжева любов.
Като човек винаги съмняващ се в руско-украинското кино, гледах с голяма лупа този красиво сниман филм с нежна музика на младия украински режисьор Алан Бадоев (25г).
Смущаващо беше да гледам любовната история на два характера без минало. Единственото, което знаем за героите е, че той е сирак и добър фотограф, а тя е студентка челистка. Играта на двамата в главните (и единствени реални) роли беше много добра. Двама влюбени, затворени в един апартамент... това предполага интересни и напрегнати диалози, но за съжаление такива липсваха. Кар Уай Уонг компенсира например с много арт-сцени липсата на дълбоки диалози в някои от неговите филми.
Залитането между вълшебна приказка и реалност е, което прави филма интересен и привлича вниманието. Много хора казват, че това е опасна територия, но един фен на Ким Ки-дук, като мен, знае за какво точно става дума и се потапя изцяло и докрай в историята. Склонна съм да простя всички недостатъци, отдавайки на недостатъчния опит на режисьора. С удоволствие бих искала да гледам още негови филми след време, защото съм убедена в големия потенциал, който носи в себе си.
Красив филм, който заслужава да бъде изгледан.

No comments:

Post a Comment